Mikroprocesszoros Egyenirányító 15A MAR-POL

18 990 Ft

Rendelhető

A MAR-POL márka mikroprocesszoros egyenirányítója PWM technológiával rendelkezik, ami lehetővé teszi a 12V és 24V akkumulátorok töltését

Összehasonlítás

18 990 Ft

Termékleírás

Mikroprocesszoros Egyenirányító 12/24V

A MAR-POL márka mikroprocesszoros egyenirányítója PWM (Pulzusszélesség Moduláció) technológiával rendelkezik, ami lehetővé teszi a 12V és 24V akkumulátorok töltését, valamint a nem szabványos akkumulátorfeszültségek kiválasztását. Az eszköz intelligensen és pontosan állítja be a megfelelő paramétereket, ezzel képes a lemerült és elhanyagolt akkumulátorok regenerálására.

Az akkumulátor állapotának intelligens vizsgálata és javítása folyamatos rendszerellenőrzéssel történik, mely 4 intelligens töltési módot kínál (állandó feszültség; állandó áram; állandó árammal történő töltés; változó árammal történő töltés).

Az intelligens töltési mód (SMART) nem igényli a felhasználó beavatkozását, mivel az akkumulátor töltését irányító összes programot úgy tervezték, hogy ne igényeljenek beavatkozást, és megfeleljenek a különféle akkumulátortípusoknak és azok névleges feszültségének.

A PWM (Pulzusszélesség Moduláció) egy áram- vagy feszültségjel szabályozási módszere, amely állandó amplitúdójú és frekvenciájú jelet módosít. A PWM rendszer közvetlenül vagy egy aluláteresztő szűrőn keresztül táplálja az eszközt, ami kiegyenlíti az elektromos áram intenzitásának és feszültségének változásait.

A nagy kijelzőnek köszönhetően, mely a töltöttség százalékos értékét mutatja, folyamatosan ellenőrizhetjük az akkumulátor állapotát. A kijelző tájékoztatást nyújt az aktuális áramról, töltési módról és az akkumulátor jelenlegi feszültségéről.

A fejlett töltési folyamatok irányításával elért magas töltési hatékonyság akár 98%, ami jelentősen felülmúlja a hagyományos egyenirányítók teljesítményét.

Technikai adatok:

 • Márka: MAR-POL
 • Névleges feszültség: 230V / 50 Hz
 • Támogatott akkumulátorfeszültségek: 12 és 24V
 • Töltőáram: 0A – 15A
 • Töltési folyamat: 8 fázisú (intelligens)
 • Működési hőmérséklet: -20°C-tól 40°C-ig
 • Hatékonyság: 98%
 • Kompatibilis akkumulátorok: VRLA, WET, GEL, EFB, AGM
 • Beépített, MCU vezérelt ventilátor
 • Nettó tömeg: 0,95 kg
 • Hálózati kábel hossza: 130 cm
 • “+” és “-” kábelek hossza: 140 cm
 • Méretek: 16x16x7,5 cm

Munka módok és töltési fázisok: A készülék négy munkamódot és nyolc töltési fázist kínál az akkumulátorok optimális feltöltése érdekében, kezdve a diagnosztikától egészen a pulzációs töltésig.

Biztonsági rendszerek: A készülék számos biztonsági funkcióval rendelkezik, többek között túlfeszültség elleni védelemmel, akkumulátor diagnosztikával, túlmelegedés elleni védelemmel, rövidzárvédelemmel és fordított polaritás elleni védelemmel.

4 Munkamód:

Egyenfeszültség: Az akkumulátor töltéséhez állandó feszültség használata, miközben ellenőrzi, hogy a töltőáram ne legyen túl magas, és csökkenti azt a folyamat során.

Állandó áram: Ez azt jelenti, hogy az akkumulátor feszültsége alacsonyabb, mint a töltő beállított feszültsége, de a töltő fenntartja az akkumulátor állandó töltőáramát.

Árammal töltés: Amikor az akkumulátor feszültsége közelít a névleges feszültséghez és a töltőáram már alacsony az előre beállított áramhoz képest, vált a lebegő töltés módra. Ez azt jelenti, hogy az akkumulátor feltöltött, de folyamatosan ellenőrzik a feszültség eséseit és automatikusan változó árammal töltik újra.

Változó árammal töltés: A módszer fenntartja az akkumulátor teljes feltöltöttségi állapotát.

8 TÖLTÉSI FAZIS:

 1.  DIAGNOSZTIKA: az akkumulátor elemzése, töltöttségi állapota és az akkumulátor és a töltő közötti kapcsolatok helyessége.
 2.  KÉNEZÉS ELTÁVOLÍTÁSA: ha a töltő felismeri az akkumulátort, amely kénvegyületekkel van bevonva, pulzáló áramot alkalmaz alacsony feszültségen és magas intenzitással, amely lehetővé teszi a kénvegyületek eltávolítását az akkumulátor lemezeiről, így visszaáll az eredeti kapacitása.
 3.  ELEMZÉS: ellenőrzi, hogy az akkumulátor nem sérült-e és képes-e befogadni a töltőáramot – megakadályozza a sérült akkumulátor töltését.
 4.  LÁGY INDÍTÁS: ha az akkumulátor nem sérült, a töltés alacsony intenzitású árammal kezdődik (körülbelül 15%), fokozatosan növelve annak értékét.
 5.  FŐ TÖLTÉS: maximális árammal történő töltés állandó intenzitással, amely automatikusan állítható az akkumulátor töltöttségi állapota szerint, egészen az akkumulátor 80% töltöttségének eléréséig.
 6.  BEFEJEZŐ TÖLTÉS: az akkumulátor töltése csökkenő intenzitású árammal és állandó feszültséggel az akkumulátor 100% töltöttségének eléréséig.
 7.  ELEMZÉS: az akkumulátor töltöttségének körülbelül 2 perces tesztje – ha a töltés megállítása után az akkumulátor töltöttsége nem csökken, a töltési folyamat befejeződik.
 8.  PULZÁLÁS: az akkumulátor feszültségének monitorozása és az optimális töltöttség fenntartása 95-100% között töltési impulzusok révén.ALKALMAZOTT BIZTONSÁGI RENDSZEREK:

  Túlfeszültség elleni védelem – a védelem akkor aktiválódik, ha a töltési feszültség beállítása eltér az érzékelt paramétertől.
  Akkumulátor diagnosztikai funkció – az egyenirányító folyamatosan figyeli az akkumulátor állapotát.

  Töltő túlmelegedés elleni védelem: Amikor a töltő hőmérséklete meghaladja a 150°C-ot, a töltő abbahagyja a töltést. Amikor a hőmérséklet csökken 80°C-ra, vagy az egyenirányító kikapcsol kb. 10 percig, ezután az akkumulátort ismét tölthetjük.

  Rövidzárlat elleni védelem: Ha rövidzárlat következik be az áramkörben, automatikusan leáll a működés. Ez egy hosszú hangjelzéssel jelentkezik. Csatlakoztassuk újra a töltőt, javítva a csatlakozókat, ezt követően újra automatikusan történik a töltés.

  Polaritás fordítás elleni védelem: Ha a (+/-) csipeszek véletlenül fordítva vannak csatlakoztatva, a töltő megszakított hosszú hangjelzések formájában jelez. A csipeszek megfelelő csatlakoztatása után ismét történik a töltés.

Vélemények (0)

Legyél te az első, aki értékeli ezt a terméket: “Mikroprocesszoros Egyenirányító 15A MAR-POL”

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

Menü

Mikroprocesszoros Egyenirányító 15A MAR-POL

18 990 Ft

Kosárba rakom