Termékleírás

Mikroprocesszoros egyenirányító 6V / 8V / 12V / 14V / 16V / 24V

A MAR-POL márka mikroprocesszoros egyenirányítója egy olyan egyenirányító, amely mikroprocesszoros ellenőrzési és vezérlési rendszerrel rendelkezik PWM (Pulse-Width Modulation) technológiában, lehetőséggel 6V, 8V, 12V, 14V, 16V és 24V akkumulátorok töltésére.

Valamint lehetőséget biztosít szabványtól eltérő akkumulátorfeszültségek kiválasztására, amely intelligensen és pontosan választja ki a megfelelő paramétereket, így az elhasználódott és elhanyagolt akkumulátor regenerálódik.

Az akkumulátor állapotának intelligens ellenőrzése és javítása folyamatos rendszerteszteléssel és 4 intelligens módban történő töltési váltással történik (Állandó feszültség; Állandó áram; Állandó árammal történő töltés; Változó árammal történő töltés).

Intelligens (SMART) módban történő töltés nem igényel a felhasználó figyelmét, mivel az akkumulátor töltési folyamatát irányító összes programot úgy tervezték, hogy ne igényeljenek a felhasználó beavatkozását és megfeleljenek a különböző típusú akkumulátoroknak és jelzési feszültségeiknek a legpontosabb állapotuk eléréséhez.

A PWM (Pulse-Width Modulation) egy áram vagy feszültségjel szabályozási módszere, amelynek állandó amplitúdója és frekvenciája van, és a jel kitöltésének megváltoztatásával működik. A PWM rendszer közvetlenül vagy egy alsó áteresztő szűrőn keresztül táplálja a készüléket, simítva az elektromos áram intenzitásának és feszültségének változásait.

A nagy kijelzőnek köszönhetően, amely megmutatja az akkumulátor töltöttségének százalékos arányát, további lehetőségünk van az akkumulátor állapotának ellenőrzésére. A nagy kijelző tájékoztat a jelenlegi áramról, a töltési módról és az akkumulátor aktuális feszültségéről.

A töltés magas hatékonysága a töltési folyamatok fejlett vezérlése révén lehetővé teszi a 98%-os hatékonyság elérését, ami sokkal jobbá teszi a hagyományos egyenirányító típusoknál.

MŰSZAKI ADATOK:
Márka: MAR-POL
Névleges feszültség: 230V / 50 Hz
Támogatott akkumulátor feszültségek: 6V / 8V / 12V / 14V / 16V / 24V
Töltőáram: 0A – 10A
Töltési folyamat: 8-fázisú (intelligens)
Működési hőmérséklet: -20°C-tól 40°C-ig
Hatékonyság: 98%
Támogatott akkumulátorok: VRLA, WET, GEL, EFB, AGM
Beépített, MCU által vezérelt ventilátor
Tápkábel hossza: 130 cm
“+” és “-” kábelek hossza: 140 cm
Méretek: 17,5×13,5×7,5 cm

4 MŰKÖDÉSI MÓD:

Egyenfeszültség: Az akkumulátor állandó feszültségű töltésére szolgál, miközben ellenőrzi, hogy a töltőáram ne legyen túl magas, és csökkenti azt a folyamat során.

Állandó áram: Azt jelenti, hogy az akkumulátor feszültsége alacsonyabb, mint a töltő beállított feszültsége, de a töltő fenntartja az akkumulátor állandó töltőáramát.

Árammal történő töltés: Amikor az akkumulátor feszültsége közelít a névleges feszültséghez és a töltőáram már alacsony a beállított áramhoz képest, átkapcsol a lebegő töltési módra (floating charge modulation). Ez azt jelenti, hogy az akkumulátor feltöltött, de folyamatosan ellenőrzik a feszültség eséseket, és automatikusan töltik változó árammal.

Változó árammal történő töltés: Ez a mód fenntartja az akkumulátor teljes töltöttségi állapotát.

8 TÖLTÉSI FÁZIS:

1: DIAGNOSZTIKA: az akkumulátor elemzése, annak töltöttségi állapota és a kapcsolatok helyessége az akkumulátor és a töltő között.

2: KÉNMENTESÍTÉS: ha a töltő észleli a kénedzett akkumulátort, pulzáló áramot alkalmaz alacsony feszültségen és magas intenzitással, amely lehetővé teszi a kénsav eltávolítását az akkumulátor lemezeiről, így visszaállítva annak eredeti kapacitását.

3: ANALÍZIS: ellenőrzi, hogy az akkumulátor nincs-e sérült és hogy képes-e töltőáramot fogadni – megakadályozza a sérült akkumulátor töltését.

4: LÁGY INDÍTÁS: ha az akkumulátor nincs sérülve, a töltés kezdeti, viszonylag alacsony intenzitással kezdődik (kb. 15%), fokozatosan növelve annak értékét.

5: ALAPTÖLTÉS: maximális árammal és állandó intenzitással történő töltés, amely értékét automatikusan szabályozza az akkumulátor töltöttségi állapotától függően, amíg az akkumulátor töltöttsége eléri a 80%-ot.

6: BEFEJEZŐ TÖLTÉS: csökkenő intenzitású és állandó feszültségű töltés az akkumulátor 100% töltöttségének eléréséig.

7: ANALÍZIS: kb. 2 percig tartó akkumulátor töltöttségi teszt – ha a töltés megszakítása után az akkumulátor töltöttségi szintje nem csökken, a töltési folyamat befejeződik.

8: IMPULZÍV TÖLTÉS: az akkumulátor feszültségének monitorozása és az optimális töltöttség fenntartása 95-100% töltöttségen keresztül töltőáram impulzusokkal.

ALKALMAZOTT BIZTONSÁGI RENDSZEREK:

Túlfeszültség-védelem – a védelem akkor lép működésbe, amikor a beállított töltőfeszültség eltér az észlelt paramétertől. Akkumulátor diagnosztikai funkció – a töltő folyamatosan monitorozza az akkumulátor állapotát.

Töltő túlmelegedése elleni védelem: Amikor a töltő hőmérséklete meghaladja a 150°C-ot, a töltés megszakad. Amikor a hőmérséklet csökken 80°C-ra, vagy a töltő kikapcsol kb. 10 percre, ezt követően az akkumulátort ismét lehet tölteni.

Rövidzárlat elleni védelem: Ha a körben rövidzárlat következik be, az működés automatikusan leáll. Ezt hosszú hangjelzéssel jelezni fogja. Elegendő újra csatlakoztatni a töltőt, javítva a felhelyezett csipeszeket, ezt követően az újratöltés automatikusan elindul.

Póluscsere elleni védelem: Amikor a csipeszek (+/-) véletlenül fordítva kerülnek csatlakoztatásra, a töltő megszakított hosszú hangjelzésekkel figyelmeztet erre. A csipeszek helyes csatlakoztatása után az újratöltés megkezdődik.

Vélemények (0)

Legyél te az első, aki értékeli ezt a terméket: “Mikroprocesszoros Töltő 6-24V 10A MAR-POL”

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

Menü

Mikroprocesszoros Töltő 6-24V 10A MAR-POL

22 990 Ft

Kosárba rakom