Termékleírás

Mikroprocesszoros Egyenirányító 12V / 24V

A MAR-POL márkájú mikroprocesszoros egyenirányító egy mikroprocesszoros vezérlési és irányítási rendszerrel ellátott egyenirányító a PWM (Impulzusszélesség Moduláció) technológiában, 12V és 24V-s akkumulátorok töltésére.

Valamint lehetőség van szokatlan akkumulátor feszültségek kiválasztására, amely intelligensen és konkrétan választja ki a megfelelő paramétereket, így az lemerült és elhanyagolt akkumulátor regenerálódik.

Az akkumulátor állapotának intelligens ellenőrzése és javítása folyamatos rendszerteszteléssel és 4 intelligens módban történő töltési váltással történik (Állandó feszültség; Állandó áram; Állandó árammal történő töltés; Változó árammal történő töltés).

Intelligens (SMART) módban történő töltés nem igényel a felhasználó figyelmét, mivel az akkumulátor töltésének irányító programjai úgy lettek megtervezve, hogy ne igényeljenek beavatkozást és az egyes akkumulátor típusokhoz és jellemző feszültségeikhez vannak igazítva a legpontosabb állapotba hozás érdekében.

PWM (Impulzusszélesség Moduláció) – egy áram- vagy feszültségszabályozási módszer, állandó amplitúdóval és frekvenciával, amely a jel kitöltésének változásán alapul. A PWM rendszer közvetlenül vagy egy aluláteresztő szűrőn keresztül táplálja az eszközt, amely kisimítja az elektromos áram és a feszültség változásait.

A nagy kijelzőnek köszönhetően, amely az akkumulátor töltöttségét százalékosan mutatja, további ellenőrzési lehetőségünk van az akkumulátor állapotára. A nagy kijelző tájékoztat az aktuális áramról, a töltési módról és az akkumulátor aktuális feszültségéről.

A magas töltési hatékonyság az összetett töltésvezérlésnek köszönhetően eléri a 98%-ot, ami sokkal jobb, mint a hagyományos egyenirányítók.

MŰSZAKI ADATOK:
Márka: MAR-POL
Névleges feszültség: 230V / 50 Hz
Támogatott akkumulátor feszültségek: 12V / 24V
Töltőáram: 0A – 10A
Töltési folyamat: 8-fázisú (intelligens)
Működési hőmérséklet: -20°C-tól 40°C-ig
Hatékonyság: 98%
Támogatott akkumulátorok: VRLA, WET, GEL, EFB, AGM
Beépített, MCU által vezérelt ventilátor
Tápkábel hossza: 127 cm
“+” és “-” vezetékek hossza: 118 cm
Méretek: 17×16,5×7,5 cm”

4 MUNKAMÓD:

Egyenfeszültség: Az akkumulátor állandó feszültséggel történő töltése során ellenőrizni kell, hogy a töltőáram ne legyen túl magas, és csökkenteni kell a folyamat során.

Állandó áram: Ez azt jelenti, hogy az akkumulátor feszültsége alacsonyabb, mint a töltő beállított feszültsége, de a töltő állandó töltőáramot biztosít az akkumulátor számára.

Árammal történő töltés: Amikor az akkumulátor feszültsége közelít a névleges feszültséghez, és a töltőáram már alacsony a beállított áramhoz képest, átvált úszó töltési módba (floating charge modulation). Ez azt jelenti, hogy az akkumulátor feltöltődött, de folyamatosan ellenőrzik a feszültség csökkenéseit, és automatikusan változó árammal töltik újra.

Változó árammal történő töltés: Ez a mód az akkumulátor teljes feltöltöttségét fenntartja.

8 TÖLTÉSI FÁZIS:

  1.  DIAGNOSZTIKA: Az akkumulátor, annak töltöttségi szintje és a kapcsolatok helyességének elemzése az akkumulátor és az egyenirányító között.
  2.  KÉNSAVMENTESÍTÉS: Ha az egyenirányító kénes akkumulátort ismer fel, pulzáló áramot alkalmaz alacsony feszültségen és magas áramerősségen a lemezeken lévő kénsav eltávolításához, így visszaállítva annak eredeti kapacitását.
  3.  ANALÍZIS: Ellenőrzi, hogy az akkumulátor nem sérült-e, és hogy képes-e töltőáramot fogadni – megakadályozza a sérült akkumulátor töltését.
  4.  LÁGY INDÍTÁS: Ha az akkumulátor nem sérült, alacsony áramerősséggel kezdődik a töltés (kb. 15%), fokozatosan növelve annak értékét.
  5.  ALAPTÖLTÉS: Az akkumulátor maximális, állandó áramerősséggel történő töltése, melynek értékét az akkumulátor töltöttségi szintjétől függően automatikusan szabályozzák, amíg az akkumulátor töltöttsége el nem éri a 80%-ot.
  6.  VÉGZŐDŐ TÖLTÉS: Csökkenő áramerősségű és állandó feszültségű töltés, amíg az akkumulátor töltöttsége el nem éri a 100%-ot.
  7.  ANALÍZIS: Kb. 2 perces, az akkumulátor töltöttségi szintjét vizsgáló teszt – ha a töltés leállítása után az akkumulátor töltöttségi szintje nem csökken, a töltési folyamat befejeződik.
  8.  PULZÁLÓ TÖLTÉS: Az akkumulátor feszültségének monitorozása és az optimális töltöttségi szint (95-100%) fenntartása töltőáram-impulzusok segítségével. ALKALMAZOTT BIZTONSÁGI RENDSZEREK:

ALKALMAZOTT BIZTONSÁGI RENDSZEREK:

Túlfeszültség elleni védelem – a védelem akkor aktiválódik, ha a töltési feszültség beállítása eltér az érzékelt paramétertől.
Akkumulátor diagnosztikai funkció – az egyenirányító folyamatosan figyeli az akkumulátor állapotát.

Töltő túlmelegedés elleni védelem: Amikor a töltő hőmérséklete meghaladja a 150°C-ot, a töltő abbahagyja a töltést. Amikor a hőmérséklet csökken 80°C-ra, vagy az egyenirányító kikapcsol kb. 10 percig, ezután az akkumulátort ismét tölthetjük.

Rövidzárlat elleni védelem: Ha rövidzárlat következik be az áramkörben, automatikusan leáll a működés. Ez egy hosszú hangjelzéssel jelentkezik. Csatlakoztassuk újra a töltőt, javítva a csatlakozókat, ezt követően újra automatikusan történik a töltés.

Polaritás fordítás elleni védelem: Ha a (+/-) csipeszek véletlenül fordítva vannak csatlakoztatva, a töltő megszakított hosszú hangjelzések formájában jelez. A csipeszek megfelelő csatlakoztatása után ismét történik a töltés.

Vélemények (0)

Legyél te az első, aki értékeli ezt a terméket: “Mikroprocesszoros Egyenirányító 10A MAR-POL”

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

Menü

Mikroprocesszoros Egyenirányító 10A MAR-POL

16 990 Ft

Kosárba rakom